Deleye

ZWARTE EENVOUD

Voor de etalage van DELEYE, één van de meest toonaangevende modezaken in West-Vlaanderen pronken sinds kort twee WENGE WOOD WALFiLii’s.

De op maat gemaakte plantenbakken vormen een eenvoudig, maar stijlvol geheel met de houten gelakte bank. De breedte en de hoogte werden op elkaar afgestemd en frivole grassen zorgen voor een vrolijke noot in de compositie.

Het logo van de kledingzaak werd subtiel gelaserd op de lange zijden, voor een extra persoonlijke toets.

De smaakvol ingerichte fashion store draagt kwaliteit, service en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel.
Laat dat nu net ook de basiswaarden van WALFiLii zijn…

Een match made in heaven!

Inspiratie

IN DE SCHADUW VAN DE KATHEDRAAL

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is de trots van elke Antwerpenaar. Haar toren brengt menig bezoeker in vervoering, haar kunstschatten zijn wereldwijd bekend.

Wie ‘in de schaduw van de kathedraal’ woont, moet tevreden zijn met een kleine terrasje of buitenruimte. Klein is echter niet perse synoniem voor ongezellig.

De bewoners van deze stadswoning met terras fleurden hun buitenruimte op met 3 WALFiLii plantenbakken.
Twee vierkante ‘Sweet Papaver’ WALFiLii’s werden opgevuld met speelse grassen. Het fel oranje contrasteert mooi met de natuurtint van het houten terras en het koele wit-groen van de melkglazen koepel.

Aan de andere kant werd een sfeervol hoekje gecreëerd; ideaal voor het lezen van een boek of genieten van de beiaardmuziek in de zomer. Hier werd gekozen voor een Cortenstalen plantenbak. De blend van het warme Cortenstaal, het prachtige paars van de kussens en het smeedwerk van de trapleuning geeft je een instant vakantiegevoel. Ideaal om te ontstressen na een dag op kantoor!

WALFiLii-Kapellen-VV-3-+

ANTWERPS ‘PARKTERRAS’

Op een unieke locatie, midden in het ‘Antwerpse groen’ werden in 2014 2 stijlvolle appartementsunits gebouwd, met een totaal van 18 luxe villa-appartementen.
Het samenspel van klassieke architectuur en eigentijdse elementen zorgt voor een tijdloze uitstraling.

Alle luxe-lofts werden hoogwaardig afgewerkt met duurzame materialen en uitgerust met de nieuwste technologische snufjes.

De prachtig aangelegde parktuin met vijver zorgt voor een buitengevoel, gans het jaar door.

WALFiLii maakte van het terras van één van de bewoners van dit luxedomein een heus ‘parkterras’. Zwarte gelakte plantenbakken opgevuld met weelderige buxus verbinden het terras met de immense tuin en versterken het buitengevoel.


walfilii - Van-Holst-1

ART DECO VOORTUIN

Ukkel is na de stad Brussel de grootste gemeente van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Een deel van het Zoniënwoud ligt op zijn grondgebied,
wat het bovendien één van de groenere gemeenten maakt.

In één van de prachtige residentiële wijken verfraaide WALFiLii de voortuin van een Art Deco woning.

De kleine kunststoffen plantenbakjes moesten plaats maken voor imposante gitzwart gelakte WALFiLii-plantenbakken.
Deze vormen een stijlvolle en veilige scheiding tussen het pad naar de voordeur en de talud naar de garage.
Aan weerszijde van de voordeur pronken twee statige vierkante plantenbakken.
Het geheel werd opgeplant met buxuswolken en – bollen.


walfilii - Van-Holst-1

‘SUNRISE’ OP ANTWERPS TERRAS

Wie woont in de stad, moet zich vaak tevreden stellen met een ‘beperkte’ buitenruimte. Maar ook en vooral in steden is een frisse streep groen van levensbelang. Groen maakt steden minder grijs. Leefbaarder. Aangenamer.
Zo toverde WALFiLii dit Antwerps terras om tot een heuse mini-oase.
Grijze vierkante plantenbakken opgevuld met buxus werden gecombineerd met een rechthoekig exemplaar in het felgele SUNRISE uit de Botanic Textures Collectie. Frivole grassen zorgen voor een speels accent.
Als kers op de taart werd een strakke box toegevoegd aan het geheel. Handig om kussens of klein ‘tuin’materiaal in op te bergen.


walfilii - Van-Holst-1

OUTDOOR, HET NIEUWE INDOOR

De indoor-outdoortrend is een blijver. Binnen en buiten versmelten tot een open architectuur, die een nieuwe invulling geeft aan het begrip wonen.

We ‘wonen’ buiten bijna net zo knus en huiselijk als binnen. En de beleving van de buitenruimte vindt in alle seizoenen plaats.

Deze prachtige tuin in het Antwerpse Brasschaat is hier een mooi bewijs van.
De klant liet zijn terras zo aanleggen dat de WALFiLii vuurschaal met doorsnede 150 cm prachtig tot zijn recht komt, als een kunstwerk centraal in de tuin.
Aanvullend werden nog twee cortenstalen plantenbakken in de voortuin geplaatst.

walfilii - Vilvoorde1

VILVOORDSE STADSVERNIEUWING

Eind 2012 werd het Mattenkot in Vilvoorde gerestaureerd en omgevormd tot administratief centrum. Een groot gedeelte van de stadsdiensten, waaronder Burgerzaken en het Toeristisch Infopunt werden hier ondergebracht.

Het geklasseerde gebouw kijkt terug op een rijke geschiedenis. Zo deed het in het verleden onder meer dienst als Dominicanenklooster, militair hospitaal en schoolgebouw.

Door de fijne blend van authenticiteit en eigentijdse architectuur ontstond een mooi stijlvol geheel.

Het plein voor het Mattenkot kreeg dit jaar eveneens een upgrade. Diverse cortenstalen WALFiLii-plantenbakken geven het majestueuze plein cachet.

De roestbruine kleur van het cortenstaal vormt een perfect geheel met de gebruikte natuurlijke materialen.

WALFiLii - dakterras1

DAKTERRAS WORDT BAKEN VAN GROEN

De ‘kruisbestuiving’ tussen WALFiLii en architectuur levert magnifieke resultaten op. Zoals deze realisatie in een mondaine Brusselse gemeente.

Op het grandioze dakterras van bijna 200m2 pronken WALFiLii-plantenbakken in zwartgrijs en wit.

Qua beplanting werd gekozen voor buxus sempervirens van 25 tot 30 jaar oud, met een hoogte van 180 à 200 cm. En ook Pinus Bonsai en aromatische oranjebloesem. De WALFiLii-bakken zorgen voor een vrolijke groene noot, zonder overladen te zijn. Zo trekt het levendige terras een mooie streep groen door de stad.

WALFiLii - Louizalaan Brussel

LOUIZALAAN OMGETOVERD IN ‘WALK OF FAME’

De Louizalaan wordt wel eens de Champs-Elysées van Brussel genoemd. U flaneert er tussen mooie boetieks en exclusieve zaken. En sinds kort is de Louizalaan nóg een troef rijker: veertig planten- en boombakken van WALFiLii in RVS met een cortenstaal-look.

De uit de kluiten gewassen bakken staan op de voetpaden aan beide zijden van de straat. Ze doen het fantastisch in deze prestigieuze omgeving. Bovendien verhinderen de groenobjecten wildparkeren – een rijkelijk robuust en functioneel geheel.