Kleuren kiezen voor je bloembak

Het kleurenpalet van de natuur is fenomenaal. Met onze tips kiest u de perfecte kleurencombinaties voor uw plant- en bloembakken.

 

Lichtinval – speel met schaduwen

Staat uw WALFiLii-bloembak op een schaduwrijke plek? Kies dan voor lichte tinten als wit, lavendel of lichtgeel.

Houdt u van donkerkleurige planten en staat de kuip op een schaduwplekje? Omring uw donkere planten met lichtgekleurde beplanting. Zo gaan ze niet op in de achtergrond.

Op een zonnige plek lijken pastelkleuren vaak flets. Ga resoluut voor felgekleurde planten in opvallende tinten als vuurrood, felgeel of diepblauw.

 

Harmonieuze kleuren – schep kleurrijke eenheid

Combinaties van aan elkaar verwante kleuren (blauw en paars, rood en oranje, …) scheppen eenheid en rust. En geven tegelijk een kleurrijke toets aan uw tuin of terras.

 

Complementaire kleuren – creëer spannende contrasten

Door contrasterende kleuren te combineren, versterken beide kleuren elkaar voor een intense en uitgesproken look. Combinaties die het goed doen zijn paars en geel, oranje en blauw, of groen en rood.

 

Monochromatische kleuren – ga voluit voor textuur

Een monochromatische bloembak is gevuld met planten van dezelfde kleur. Als u kiest voor verschillende schakeringen, bladvormen en texturen, creëert u een rustig geheel – het summum van elegante eenheid.

Warme kleuren zoals rood, oranje en geel zorgen brengen uw plantenbak optisch dichterbij. Een kuip met koelere kleuren zoals blauw, paars, zilver en wit, lijkt verderaf te staan.

 

Wit – schakel een passe-partout in

Witte bloemen zijn een klasse apart. Ze passen bij alle andere kleuren en creëren een overgangszone tussen kleuren die anders zouden ‘vloeken’.